Nachtrust is een van de belangrijkste dingen in het leven. Een gebrek aan nachtrust betekent een gebrek aan bijna alles wat je die dag daarna doet. Behalve slaap op die volgende dag, gezien het gebrek dat je hebt opgelopen. Bij kinderen is dit ook van groot belang. Een hoop kan slaap beïnvloeden en een van die dingen is een kinderbed. Het kan een nachtrust maken of breken. 

Vaak zal het voorkomen dat een kind geen zin heeft om te slapen. De ouders komen immers in een rustigere stemming nu alle zaken die de dag zo vol maakte, achter hen liggen. Precies dan hoort het kind, dat inmiddels al een uur stil op de bank zit, dat het feest dat de dag heeft over is. Tanden poetsen en naar bed. De verleiding om uit te stellen is dan groot. Allereerst bij het kind zelf, want dat wil nog niet gaan slapen. Ten tweede bij de ouders, want zij zijn net begonnen aan hun ontspanning. Zoals je altijd ‘nog één aflevering dan’ van je favoriete serie kijkt, zo is het ook met de favoriete serie van je kinderen. Dan kun je zelf nog even langer blijven zitten. 

Toch is dit uitstelgedrag niet goed. De kinderen moeten hoogstwaarschijnlijk de volgende dag naar school en zullen in alles minder presteren bij het uitstellen van de nachtrust. Ook voor de ouders is het moeilijker. De kinderen zijn moe en luisteren minder goed. Het zijn dominostenen waarvan je niet wil dat je de eerste omver tikt. 

Als die ene steen eenmaal gevallen is, zijn er gelukkig oplossingen om een steen weg te halen uit de alsmaar vallende rij. Het gat dat de negativiteit zal stoppen. Een voorbeeld daarvan is een goed kinderbed. Daarmee wordt ook de uitstraling van het bed bedoeld. Ga samen met je kind op pad en vind het bed waarvan hij of zij vrolijk wordt. Zo doe je het samen en lijkt de keuze van de manier van slapen ook bij hem of haar te liggen. Die verantwoordelijkheid doet kinderen goed. Daarnaast is de kwaliteit van het bed natuurlijk van levensbelang. Je wil immers niet dat je kind met lichamelijke klachten de dag moet doorbrengen door een verkeerd kinderbed.