Een typisch ding om uit te stellen: het meten van je elektriciteitsverbruik. Voor velen is het vooral de onduidelijkheid die zorgt voor een neiging tot uitstellen. Om een beetje orde in de chaos te scheppen proberen wij het een en ander uit te leggen zodat je de volgende keer denkt: dat doe ik wel even. 

De term vie veelal wordt gebruikt voor een tussenmeter elektra is kWh meter. Kwh staat voor kilowattuur. Dat is een technische hoeveelheid. Dit zie je ook altijd voorbij komen op de elektriciteitsrekening. De energiemeter wordt vaak gebruikt om het energieverbruik te meten en uiteindelijk een rekening te kunnen versturen die past bij het verbruik. Een kWh meter kun je ook specifieker gebruiken. In principe voor je hele huis, maar je hebt ook nieuwere apparaten die per apparaat kunnen berekenen hoeveel energie deze verbruikt. Als je bijvoorbeeld net een nieuwe wasmachine hebt gekocht, wil je toch graag even zien hoeveel deze ongeveer verbruikt. Of bijvoorbeeld een kachel die je snel hebt aangeschaft omdat het in dat hoekje op zolder altijd te koud is en niet meer is uit te houden.

Je kunt de kWh meter ook gebruiken om te zien hoeveel energie jou iets oplevert. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen die je van de zomer hebt laten installeren op het dak. Zijn de mooie verhalen van de aanbieders ook werkelijkheid geworden, of moet je eens hartig woordje spreken met de leverancier?

Ook zijn verschillen binnen kWh meters. U kunt namelijk voor een analoge of digitale elektriciteitsmeter gaan. De digitale is meer van deze tijd en geeft je de mogelijkheid om van moment tot moment te zien hoeveel je verbruikt. Ben je bijvoorbeeld een echte ochtendgebruiker, kijk dan of dit zich ook uit in de prijs die je betaalt en of je daar iets aan wil doen. Mocht je ergens de term stroommeter tegenkomen dan je kun je er ook vanuit gaan dat dit gaat om een kWh meter, zo niet, dan wordt dit altijd duidelijk aangegeven. Dan gaat men uit van een apparaat dat de zuivere stroommeter.